Të martën takimi i liderëve për Ligjin për Prokurorinë Publike

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 7 Shtator, 2019 17:37

Të martën takimi i liderëve për Ligjin për Prokurorinë Publike

Liderët e partive politike parlamentare do të mblidhen ditën e martë për të rishqyrtuar propozim ligjin për Prokurori Publike.

Takimin e mundshëm të paralajmëruar, një ditë më parë, nga kryeministri Zoran Zaev, e konfirmoi edhe partia e Hristijan Mickovskit, VMRO DPMNE. Mirëpo, kjo e fundit kërkon që veç pr/ligjit për Prokurori Publike të diskutohet edhe mundësia për zgjedhje të parakohëshme Parlamentare.

“Takim liderësh do të mbahet të martën. Më shumë detaje për takimin e liderëve nuk kam. Shpresoj se do të diskutohen çështjet të cilat kanë mbetur të hapura, posaçërisht për fatin e prokurorisë si dhe pikat për zgjedhje të parakohshme parlamentare”, u shpreh Igor Nikollov nga VMRO DPMNE.

Një ditë më parë, grupet punuese nuk shënuan progres në tejkalimin e dallimeve për çështjet thelbësore. Madje sipas, ministres së drejtësisë, Renata Deskoska, vendimi i Prokurorisë Publike për të marrë nën kompetencë të gjitha lëndët dhe materialet që disponon Specialja ka demotivuar vazhdimin e bisedimeve dhe miratimi i ligjit për PP nuk duket aq me urgjencë.

Megjithatë, konsideron se bisedimet duhet të vazhdojnë dhe Ligji të miratohet me konsensus.

Përfaqësuesit e VMRO DPMNE-së nga ana tjetër, konsiderojnë se propozimi i Janevës për të dorëzuar materialet në Prokurorinë Publike dhe miratimi i këtij propozimi nga vetë Prokuroria janë bërë në koordinim me qeverinë.

Por, pavarësisht kësaj ata mbeten në dialog me pushtetin për të diskutuar çështjet kyçe për të cilat kanë dallime.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 7 Shtator, 2019 17:37