Gostivari Sot

mos humbisni asnjë lajm

May do të prezantojë projektligjin për Brexit në qershor

Një projektligj për zbatimin e marrëveshjes së Brexit do të prezantohet në javën e parë të qershorit, konfirmoi qeveria britanike.

Downing Street tha se kjo ishte e domosdoshme nëse Mbretëria e Bashkuar do të largohet nga BE-ja përpara pushimeve të verës së deputetëve.

Qeveria gjithashtu konfirmoi se bisedimet me Partinë e Punës do të vazhdonin të mërkurën në një përpjekje për të rënë dakord për një rrugë për Brexit.

Përpjekjet për të gjetur një kompromis ndërpartiak filluan pasi marrëveshja e kryeministres Theresa May për Brexit u kundërshtua tri herë nga deputetët.

Kryeministrja dhe udhëheqësi i punës Jeremy Corbyn u takuan të martën në mbrëmje për të diskutuar bisedimet në vazhdim.

Një zëdhënës tha se Theresa May kishte bërë të qartë “vendosshmërinë e qeverisë për t’i sjellë bisedimet në një përfundim dhe për të dhënë rezultatin e referendumit për të dalë nga BE-ja”.

Sekretari i Jashtëm Jeremy Hunt tha se një kompromis nuk ishte i pamundur, por bisedimet nuk mund të vazhdonin “për një kohë të pacaktuar”.

TË FUNDIT