Gostivari Sot

mos humbisni asnjë lajm

Prej sot çmime të reja të derivateve të naftës

Sot llon liberalizimi i kushtëzuar i tregut. Tregtarët së paku një javë do të përcaktojnë pakicë. Nuk do të ketë shok çmime, sigurojnë nga Komisionin Rregullator i Energjetikë se nëse edhe sot përcaktohen çmimet, sipas metodologjisë së vjetër, do të kishte një rë dhe një rritje minimale të çmimit të dizelit.

Unë nuk pres që tregtarët të bëjnë ndonjë lloj aventure dhe të shkaktojnë ndonjë shok aventurë të tillë, gjatë miratimit të metodologjisë së re, atëherë ne do ta marrim paras Marko Bislimovski- Kryetar i Komisionit Rregullator Energjetik Bislimovski këtë kërcënim e dërgoi edhe të premten.

Përndryshe, tregtari më i madh i derivateve të naftës në vend Makpetrol veçmë i përpi 95 dhe 98 do të shiten për 1 denarë më lirë, përkatësisht do të kushtojnë 71 dhe 73 den gjysmë dhe nga mesnata shitet për 64 denarë për litër.

U treguan të pabaza druajtjet e institucioneve dhe individëve të caktuar se liberalizimi derivateve të naftës do të shkaktonte rritje”- u shprehën nga Makpetrol Përndryshe, me kontratën e dëmshme me OKTA-n, vendi ka paguar 20 vite përtim të për një ton naftë të prodhuar, edhe pse raneria nuk ka prodhuar për shtatë vjet, por v
pra përjashtimi i kësaj norme, nuk do ta ulë çmimin për qytetarët. Kjo nuk do të ndodh përfshijë shpenzimet e tregtarëve, të cilat nuk janë llogaritur deri tani, thotë Bislimov.

Ato 29 dollarë nuk do të merren parasysh. Por, ju them dhe theksoj se tregtarët nuk do ata do të duhet të paguajnë një diferencë të caktuar për tregtarët nga të cilët blejnë nga për ton do të shkojnë atje. “- theksoi Marko Bislimovski- Kryetar i Komisionit Rregull Fitimet e tregtarëve ende nuk janë përcaktuar, thotë rregullatori, dhe siguron që kjo di jo e madhe. Deri më tani, ata kanë marrë tre denarë për një litër të shitur, dhe tani ata
timi.

Përndryshe, saktësisht njëzet vjet më parë, si një kompani shtetërore OKTA iu s Greqisë, për 32 milionë dollarë. Por, si kusht vendi duhej të blinte 500 mijë ton mazut marrëveshja nuk u respektua nga ana e Maqedonisë së Veriut, me arbitrazh, vendi mor eurosh në vitin 2009 dhe përveç kësaj, Helenik Petroleum ngriti sërish padi në arbitraz për edhe 32 milionë dollarë të tjera.

TË FUNDIT