Gostivari Sot

mos humbisni asnjë lajm

Presidentja e Kroacisë i gëzohet krijimit të ushtrisë së Kosovës

Presidentja e Kroacisë, Kolinda Grabar-Kitaroviq, po del të jetë ndër përkrahëset me të mëdha të Kosovës.

Ajo ka urdhëruar shtetin e saj në NATO, Kroacinë që të jetë PRO formimit të Ushtrisë së Kosovës.

Kitaroviq i është gëzuar shumë formimit të Kosovës.

Në një intervistë të bërë në një media kroate, ajo ka folur edhe për Ushtrinë e Kosovës, ku ka thënë se e mbështetë formimin e saj.

“Kroacia dhe Kosova janë shtete mike, kanë raporte të shkëlqyera mes vete. Me Kosovën kemi histori të njejtë përgjatë historisë. Andaj ajo meriton ta ketë Ushtrinë e saj. Ne si anëtare e NATO-s kemi mbështetur atë. Vetëm ia uroj Kosovës Ushtrinë”, shkruajnë mediat kroate të ketë thënë Grabar-Kitaroviq.

TË FUNDIT