​Largoni dhimbjen e kokës pa ilaçe: Përbërësit e fshehtë i kemi të gjithë në shtëpi

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 17 Tetor, 2020 23:53

Dhimbjet e kokës shpesh nuk shkaktohen nga sëmundje, por nga patogjenë që janë pjesë e jetës së përditshme.

Pothuajse çdo familje ka të paktën një ilaç për dhimbjen e kokës në farmacinë e tyre familjare.

Por marrja e tepërt e pilulave nuk është e shëndetshme, dhe disa përbërës dhe metoda natyrale mund të shërojnë dhimbjet e kokës.

Edhe pse shumë mendojnë se gjumi është i dobishëm kur bëhet fjalë për dhimbje koke, ekspertët mendojnë ndryshe.

Sipas një studimi të Universitetit të Teksasit, 79 për qind e njerëzve që vuajnë nga dhimbje koke janë të prirë për dhimbje nëse qëndrojnë në shtrat për një kohë të gjatë.

Por në vend që të flesh, është mirë të relaksohesh, të paktën për një orë, në të cilën do t’i përkushtohesh uljes drastike të prodhimit të hormoneve të stresit që shkaktojnë dhimbje koke, shpjegon mjeku Jacob Teitelbaum, autor i librit “Cause, Real Cure”.

Ai gjithashtu këshillon që të ndaloni dhimbjen e kokës, të bëni atë që doni, qoftë not, stërvitje ose lexim. Përveç kësaj, ushqimi që konsumoni është i rëndësishëm.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 17 Tetor, 2020 23:53